Hvornår skal der være gulvafløb?

Skal du i gang med at renovere eller bygge et nyt badeværelse eller bryggers, er du måske i tvivl om, hvad reglerne for gulvafløb er. Hvornår skal der være et? Og hvornår er de overflødige? Læs mere om det herunder.

ANNONCE

Få 3 tilbud på VVS arbejde

som set på:

Spar 2000-5000 kr på VVS arbejde

Det er vigtigt at få en professonel til at tage sig af jeres VVS arbejde. Ellers bliver det meget dyrere senere.

Derfor anbefaler vi at man bruger 3byggetilbud, hvor du helt uforpligtende kan få 3 tilbud på opgaven.

Det er super nemt, bare beskriv opgaven, så grundigt som I nu kan og indsend, så får du snarest muligt 3 tilbud. Det er 100% uforpligtende. Er der ingen tilbud du synes er gode, så lader du bare være med at vælge et af dem.

 

Der er strenge regler for, hvornår der skal være et gulvafløb i et rum, og hvornår der ikke skal. Det skyldes, at gulvafløbet er med til at forhindre en oversvømmelse af rummet, og at det derfor er afgørende for, at der ikke kommer fugt i din bolig.

Er du i tvivl om, hvornår der skal være et gulvafløb i din bolig, bør du altid søge professionel hjælp. Dermed er du sikker på, at rummet bliver udformet korrekt, så det lever op til reglerne.

Hvad er gulvafløb?

Et gulvafløb er et afløb, hvor vandet kan løbe ud. Det findes i alle vådrum, hvor der er mulighed for at gå i bad. Det gælder både rum, hvor der er badekar, og hvor der er bruser. Gulvafløbet sikrer, at rummet ikke kan blive oversvømmet og mindsker dermed risikoen for, at der kommer vandskade i rummet.

Når du skal have udført arbejde i et vådrum, bør du altid få tjekket, om dit gulvafløb fungerer optimalt, og om det eventuelt skal udskiftes. Skal det det, skal du have en professionel til at gøre det for dig. Hvis du vil have et lokalt tilbud på en VVS’er til at lave dit gulvafløb, så kig her på better.dk.

Reglerne for et gulvafløb

Vådrum er de rum i dit hjem, som der er absolut flest regler i forhold til, hvordan de skal udformes. Det skyldes, at det også er de rum, hvor der er størst risiko for, at der kommer til at være en vandskade, hvis rummet ikke er opbygget korrekt. Derfor er der selvfølgelig også skrappe regler for, hvornår der skal være et gulvafløb.

Hvis der er en bruser eller et badekar i rummet, skal der altid være et gulvafløb. I bruseren giver det sig selv, at vandet skal kunne sive væk. I badeværelser med badekar kan det måske være lidt mere uklart, hvorfor der skal være et gulvafløb. Det skyldes, at det skal være muligt for vandet at sive væk, hvis det ryger ud af badekarret.

Gulvafløb i bryggers og på toilettet

Har du et rum, hvor der kun er et toilet og en håndvask, behøver der ikke at være et gulvafløb. I det tilfælde er det nok, at din vask har et overløb. Dermed kan overskydende vand løbe ud den vej.

Af samme grund er det heller ikke sikkert, at der skal være et gulvafløb i dit bryggers. Hvis der er et sted, hvor du kan tappe vand i bryggerset, er det i langt de fleste tilfælde nok, at der er en overløbsventil. Det kommer dog helt an på den konkrete installation.

Der findes altså forskellige regler for, hvornår der skal være et gulvafløb. Når du skal have udført arbejde i et rum, hvor du er i tvivl om, om der skal være et gulvafløb eller ej, er det derfor altid en god ide, at du tjekker op på reglerne og om nødvendigt får en fagmands vurdering.