Pris på vinylgulv til badeværelset

Vinylgulv var specielt populært i 70’erne og 80’erne, men oplever netop i disse år en renæssance – specielt på badeværelset. Vinylgulv er nemlig ultranemt at gøre rent og holde pænt. Derudover findes det i et væld af forskellige farver og mønstre. Læs mere om fordelene ved vinylgulv til badeværelset og find den bedste pris her.

Skal du have renoveret dit badeværelset? Eller trænger det bare til et ekstra pift? Så er et flot vinylgulv en god mulighed. Det er perfekt til badeværelset, da det er let at rengøre og holde pænt. Derudover findes det i en masse forskellige design, så du altid har nemt ved at finde et vinylgulv, der passer til din stil.

Her på siden kan du læse mere om, hvorfor du bør overveje et vinylgulv, samt hvad det koster. Du kan desuden læse om de forskellige typer af vinylgulv og de mulige alternativer.

Få 3 tilbud på vinylgulv til badeværelset

som set på:

Spar +1000 kr på vinylgulv

At få en professionel til at lægge gulvet koster som regel ca. 1.000-1.500 kr. pr. kvadratmeter.

Det kan være en god idé at kontakte flere fagmænd for at få den bedste pris.

Her kan vi anbefale, at du bruger 3byggetilbud.dk. Det kan nemlig være både besværligt, uigennemskueligt og tidskrævende at kontakte individuelle fagmænd for at få et tilbud. Du skal blot beskrive opgave så grundigt som muligt, hvorefter deres serviceafdeling vil kontakte dig telefonisk. På den baggrund udvælges de 3 mest egnede håndværkere til din opgave, som kort efter vil kontakte dig omkring et tilbud på gulvlægningen.

Hvad koster et vinylgulv til badeværelset?

Vinylgulve fås i mange forskellige priser, og generelt er de en del billigere end f.eks. flise- eller plankegulv. Du kan desuden få dem i mønstre, der ligner fliser eller trægulv, hvis du godt kan lide det look. Herunder kan du læse lidt om, hvad det koster at få et vinylgulv.

Prisniveauet afhænger selvfølgelig både af kvalitet, leverandør og størrelsen på dit badeværelse. Prisen for skridsikkert vinylgulv starter på omkring 100 kr. pr. kvadratmeter. Men du kan sagtens finde vinylgulven helt nede omkring 50 kr. pr. kvadratmeter. Vælger du ekstra god kvalitet eller et usædvanligt design, kan det komme op på 500 kr. pr. kvadratmeter.

Derudover bør du overveje, om du selv kan montere det. Du kan godt lægge det selv. Men pga. de særlige regler for vådrum kan det være en fordel at få hjælp. Selv en lille fejl kan nemlig få store konsekvenser, hvis vandet pludseligt løber ned under gulvet.

ANNONCE

Hvad er vinylgulv til badeværelset?

Vinylgulv har eksisteret i mange år, og har i de seneste år vundet sin popularitet. Gulvet er fremstillet af PVC, som er et plastikmateriale. Der findes to typer af PVC, en hård og en blød. Vinyl tilhører den bløde type og er derfor enormt behageligt at gå på. Det er desuden vigtigt, at vinylgulve til badeværelset og andre vådrum er godkendte af Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK).

Derudover har vinylgulve en lang række fordele, som også gør det specielt egnet til badeværelset. Læs mere om fordele ved vinylgulv og om mulige alternativer herunder.

Gode grunde til at vælge vinylgulv

Vinylgulv har eksisteret i mange år, og har i de seneste år vundet sin popularitet. Gulvet er fremstillet af PVC, som er et plastikmateriale. 

Der findes to typer af PVC, en hård og en blød. Vinyl tilhører den bløde type og er derfor enormt behageligt at gå på. 

Det er desuden vigtigt, at vinylgulve til badeværelset og andre vådrum er godkendte af Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK).

Derudover har vinylgulve en lang række fordele, som også gør det specielt egnet til badeværelset. Læs mere om fordele ved vinylgulv og om mulige alternativer herunder.

Der er mange grunde til at vælge vinylgulv til badeværelset.

Vinylgulv er nemlig:

Alternativer til vinylgulv

Det oplagte alternativ til et vinylgulv er et laminatgulv. Det er også en form for plastikgulv, der er let at rengøre og vedligeholde. Det føles hårdere at gå på end et vinylgulv, men findes i lige så mange forskellige varianter.

Leder du efter et gulv til badeværelset, er er laminatgulv dog ikke det bedste valg. Det er nemlig ikke vandtæt ligesom vinylgulve, og vil i mange tilfælde ende med at suge eventuel væske op.

Du kan selvfølgelig også vælge de klassiske klinker og fliser. Det er en praktisk løsning, da de er vandtætte og nemme at tørre af. Klinker findes i mange forskellige modeller og materialer, men er en helt del dyrere end vinyl. Samtidig kan fugerne være svære at holde pæne. Den problemstilling slipper du for ved et vinylgulv.

Endelig kan du også vælge et trægulv. Det vil give dit badeværelse et unikt udtryk. Du skal du sikre dig at vælge det helt rigtige trægulv, da langt de fleste ikke er egnede til vådrum. Et trægulv er desuden sværere at rengøre og vedligeholde.

Er du mest til trægulv eller fliser? Så kan du stadig sagtens vælge vinylgulv. Du kan få vinylgulve, der ligner både fliser og træplanker. Så slipper du for bøvlet rengøring uden at gå på kompromis med stilen.

Rengøring og reparation af vinylgulv

En af de store fordele ved et vinylgulv er den lette rengøring og det nemme vedligehold. Læs mere herunder om, hvor nemt det er at passe godt på dit vinylgulv.

Rengøring

Vinylgulv er supernemt at gøre rent, og det egner sig perfekt til en travl hverdag. Til den daglige rengøring kan du nøjes med tørmopning eller støvsugning. Ellers kan du en gang imellem vaske det med vand og sæbe. Her kan anvendes universalrengøring eller evt. et sæbeprodukt lavet specielt til vinylgulve.

Vinylgulv kræver ellers ingen vedligehold. Du bør dog være opmærksom på, at visse organiske opløsningsmidler kan være hårde ved vinyloverfladen.

Reparation og renovering

Vinylgulv er enormt modstandsdygtigt og kan holde i mange, mange år. Flere vinylgulve kommer desuden med garantier på op til 20 år.

Skulle der komme hak i gulvet, kan du fjerne området og erstatte det med en ny belægning i samme farve. Vælger du et vinylgulv i planke- eller fliseformat, er det nemmest at reparere og renovere. Her skal du nemlig blot fjerne det enkelt stykke og erstatte det med et nyt. Har du derimod et vinylgulv, der lægges som én stor plade, kan det være sværere at fikse usynligt.

Maling

Det er muligt at male vinylgulve, hvis de trænger til et pift. Grundet vinylgulvets bløde materiale er der dog en forhøjet risiko for, at malingen skaller af. Der er derfor nogle ting, du skal være opmærksom på.

Mange gamle vinylgulve indeholder stoffer kaldet ftalater. Disse stoffer bevirker, at malingen vil løsne sig og sidde som store, løstsiddende flager i løbet af kort tid. Så skal du male et ældre vinylgulv, bør du derfor først vaske det grundigt med et affedtende middel.

Derudover er det vigtigt, at du vælger en maling, der er beregnet til brug på vinylbelægning. Det kan desuden være en god idé at teste malingen på et lille stykke vinylgulv først, før du køber ind i større mængder.

Vil du gerne pifte dit vinylgulv op? Så kan du også overveje at få lagt et nyt. Det kan ofte være et bedre valg i længden, specielt i vådrum, hvor risikoen for sprækker i malingen er større.

Vinylgulv badeværelse gør det selv

Overvejer du at forsøge at lægge vinylgulvet på badeværelset selv? Det er muligt, hvis du har hænderne skruet rigtigt på. Der findes en masse forskellige guides på nettet. Det er dog ikke et projekt for den uerfarne gør-det-selv-mand.

Vinylgulv skal limes på en helt plan overflade af enten beton eller plader. Det er derfor vigtigt, at der ikke er uregelmæssigheder i gulvet, som kan give buler. Er der uregelmæssigheder, skal underlaget først spartles eller have et lag flydemørtel. Før gulvet lægges skal rummet desuden akklimatiseres i mindst 24 timer. Det betyder, at temperaturen og luftfugtigheden skal være helt rigtig.

Skal vinylgulvet lægges i badeværelset gælder desuden særlige regler, da dette er et vådrum. Vinylgulvet skal nemlig svejses vandtæt. Svejsningen skal helst foretages af en fagmand, hvis du skal være sikkert på et ordentligt resultat. Det kan derfor generelt være fordelagtigt at hyre en fagmand til at lægge vinylgulvet, hvis det skal lægges i vådrum.