Hvad koster det at få monteret et pillefyr?

Skal du have et nyt pillefyr, men er du ikke sikker på hvad prisen er på et pillefyr inkl. montering?

Hos Hedestoker koster det ca. 30.000kr at få monteret et pillefyr. Det er prisen på et pillefyr fra Hedestoker inkl. montering, i dette tilfælde Scotte Mini 10kw 250litet. 

Tilbud på pillefyr med montering

Skal du have et nyt pilledfyr med montering?

Hedestoker har gode priser på pillefyr med og uden montering. 

Få blandt andet RTB, Blackstar, Scotte og Pellux.

Er et pillefyr det rigtige for dig?

Et pillefyr er et fyr der kører på træpiller og så ellers klarer opvarmningen af din bolig. Helt som med et almindeligt olie- eller gasfyr. Et pillefyr kan sagtens varme store enfamiliehuse op eller beboelsesarealer på en gård. Træpillerne der bruges er fremstillet af komprimeret savsmuld og træspåner.

Hvis du gerne vil have et pillefyr, men også et der kan fyre med brænde, så kan du få et kombifyr. Det kaldes også et stokerfyr og her fungerer tilførslen af brænde på en lidt anden måde.

Sådan fungerer et pillefyr og et stokerfyr

Et pillefyr består af et magasin med træpiller, en kedel og en brænder. Du fylder træpiller på magasinet. Herfra føres de automatisk over i brænderen efterhånden som der er brug for det. Der er en indbygget sugemekanisme der sørger for nok luft til at det brænder.

Der findes to slags kedler og det har betydning for hvordan fyret virker.

  • Den ene er brændekedel med akkumuleringstank.
  • Den anden er en såkaldt automatisk pillekedel.

Brændekedel med akkumuleringstank

Her bliver varmen ved afbrændingen ført over i en vandtank, som så fungerer ved at sende varmen ud i huset.

Automatisk pillekedel

En automatisk pillekedel fungerer meget som et oliefyr. Her er der en termostat, der sørger for at bede fyret om varme, når temperaturen i tanken falder.

Den automatiske pillekedel kører ligesom et oliefyr ved hjælp af driftstermostat, der kalder på varme, når vandet i kedlen falder til en bestemt temperatur. Også den automatiske pillekedel kræver, at du afpasser kedlens ydelse med forbruget af varme i dit hus.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply