Nyt toilet med montering

Et slidt, grimt og tilkalket toilet, kan virkelig være, hvis ikke frastødende, så i hvert fald trist at se på. Du kan have aldrig så flot et badeværelse, men hvis toilettet er slidt og grimt, så vil gæster huske det. 

At udskifte det gamle toilet med et flot nyt, er derfor en hurtig og billig måde at forbedre og forskønne badeværelset. Det behøver ikke koste alverden. Et nyt toilet med montering kan fås for 4000-5000 kr, billigere hvis du får et par tilbud og beskriver opgaven godt. 

Har du mod på det, kan du også gøre det selv, det har vi givet et par tips til længere nede i artiklen.

ANNONCE

Få 3 tilbud på montering af nyt toilet

som set på:

Spar +2000 kr på montering af nyt toilet

At få en professionel til at montere et nyt toilet koster fra ca. 3500kr til 5000kr

Det kan være en god idé at kontakte flere fagmænd for at få den bedste pris.

Her kan vi anbefale, at du bruger 3byggetilbud.dk. Det kan nemlig være både besværligt, uigennemskueligt og tidskrævende at kontakte individuelle fagmænd for at få et tilbud. Du skal blot beskrive opgave så grundigt som muligt, hvorefter deres serviceafdeling vil kontakte dig telefonisk. På den baggrund udvælges de 3 mest egnede håndværkere til din opgave, som kort efter vil kontakte dig omkring et tilbud på gulvlægningen.

Nyt toilet – gulvstående eller væghængt

Det klassiske toilet der står på gulvet behøver ikke nogen introduktion, det er de fleste af os vokset op med. I dag vælger rigtig mange et væghængt toilet. Her er cisternen bygget ind i væggen og derfor fylder toilettet mindre.

Mange foretrækker et væghængt toilet da det fylder mindre og er nemmere at rengøre. Toilettet tager mindre plads i badeværelset og ser mere elegant ud. Men det er også dyrere og koster i gennemsnit ca. 5000 kr mere.

Det koster mere at installere et væghængt toilet fordi cisternen og installationen skal gemmes i væggen bagved. Ofte er der ikke plads til det i den eksisterende væg og så skal der bygges en kasse eller en ekstra væg i badeværelset.

Sådan skifter du dit gamle toilet

Du kan og må godt skifte dit toilet selv. De eneste regler der gælder, er at du skal holde dig indenfor huset. Du må ikke rode med vand og rør udenfor.

Fordi der er vand involveret og et toalett er tungt og besværligt, så tænker mange at det er nemmest at overlade det til fagfolk. Det er helt fint, især hvis du vil have et lækkert finish. Men det er faktisk ikke så svært at skifte et toilet selv, bare du ved hvordan man gør.

Det er super vigtigt at få renset gulvet og underlaget før du begynder. Især hvis du skal lime det nye toilet fast. Det er selvfølgelig også vigtigt at få placeret toilettet helt præcist i forhold til avløbsrøret i gulvet.


Her ser du hvordan man skifter et toilet i et badeværelse med vinylgulv

I modsætning til de fleste toilet, som sidder fast med skruer i gulvet, kan man vælge bare at lime det nye toilet fast. Kombinationen af vægten på toilettet og god lim, vil få det til at stå urokkelig fast. Det sparer en masse arbejde med at bore huller. Du kan selvfølgelige bore dit nye toilet fast, men det kræver mere værktøj og er en større opgave. Det er her de fleste springer fra og vælger en fagmand – og det er jo også helt fint.

På de fleste toiletter kan man lukke for vandet direkte på vandtilkoblingen. Hvis den er i stykker eller rustet/kaltet helt til, så må du lukke for vandet på hovedledningen til huset.

Når det er gjort, skal toilettet løsnes og bæres væk. Det kan klares uden hjælp, men det er lettere hvis du får en hjælpende hånd.

Efter toilettet er fjernet skal gulvet gøres rent, sådan at silikonen kan sidde fast.

1. På toilettet på billedet er skruerne så rustne at de ikke kommer løs. Da toilettet ikke skal bruges igen, kan man slå skruerne fri ved brug af en hammer.

3. Nu kan toilettet fjernes og gulvet under kan renses grundig. Her er der brugt rødsprit. Det fjerner både fedt og skidt. Det er vigtigt at fedt og snavs kommer væk, så limen kan sidde ordentlig fast.

Lim toilettet fast

På billedet bliver toilettet limet fast på gulvet. Denne teknik kan bruges på andre typer gulv end vinyl også, fx fliser. Da toilettet skal limes fast er det vigtigt du har lavet en prøveopstilling først. Når silikonen er blevet hård, har du nemlig så godt som ingen mulighed for at ændre på det.

4. Afløbsmuffen skal skæres til efter målene på afløbet. Hvis der ikke er en brugbar muffe, så kan de let købes i forskellige længder og typer – også fleksible modeller, hvor de følger med når du flytter toilettet.

5. Nu fyldes de gamle skruehuller med silikone. Hvis du har valgt at skrue dit nye toilet fast, skal du selvfølgelig ikke gøre dette. Silikonen der bliver bruger her er den samme som senere vil blive brugt til at lime på gulvet.

6. Nu er det på tide at sætte det nye toilet på plads til en prøveplacering. Her tjekker man om toilet kan kobles ordentlig til på afløbet. Hvis det passer some det skal, kan man mærke af med blyant omkring toilettet.

7. Toilettet fjernes igen og der lægges en silikonestribe på indersiden af blyantstregen, hele vejen rundt. En afstand på 1 til 2 cm fra stregen er fint.

8. Derefter sættes toilettet på plads igen – nøjagtig efter blyantstregen. Silikonen limer toilettet fast til gulvet.

9. Den sidste finisk lægges med silikonen. Dæk til toilettet og gulvet med tape. Lav en sprække på ca. 5mm. Læg en stribe silikone og skrab oversydende silikone væk (glat den ud). Til sidst trækker du tapen forsigtig af.


Kilder:

Hvad koster en VVS’er i timen?

https://www.bolius.dk/valg-af-toilet-19340/

http://www.viivilla.no/baderom/toalett/slik-bytter-du-toalett/

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply